Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Archief 2015: CSI - Huis van Heek

Culture Scene Investigation - kortweg CSI - is een nieuw lesformat van Rijksmuseum Twenthe waarbij de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent op onderzoek uitgaan in het museum. CSI - Huis van Heek wordt ontwikkeld bij de nieuwe collectiepresentatie Huis van Heek (vanaf voorjaar 2015).

Verhalen achter de kunstwerken 

Tijdens CSI wordt er gebruik gemaakt van uiteenlopende werkvormen. Het zelf kijken naar kunst en het zelf ontdekken van de verhalen achter de kunstwerken staan hierbij centraal. Uiteindelijk komen de leerlingen niet alleen in aanraking met specifieke kunstwerken, maar ook met de verhalen achter de werken en de tijd waarin deze zijn ontstaan. 


Bij de vernieuwde collectiepresentatie Huis van Heek (vanaf voorjaar 2015) wordt voor ieder niveau een CSI-programma ontwikkeld: 


Groep 1-2: CSI - Het meisje met de kers 

De les is vooral gericht op de kennismaking met het museum. Wat is een museum en wat is er te zien? De kleuters gaan in het museum op zoek naar Het meisje met de kers. 


Groep 3: CSI - Kunstverzamelingen 

De Van Heeks waren fanatieke kunstverzamelaars en hebben in 1930 Rijksmuseum Twenthe gesticht. De leerlingen treden in hun voetsporen en maken kennis met de verzamelingen in RMT. 


Informatie en reserveren

Let op: deze lessen worden aangeboden vanaf 20 april 2015. 

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 90,00. 

De entree is gratis. 

De les CSI - Het meisje met de kers duurt 1 uur. 

De les CSI - Kunstverzamelingen duurt 1,5 uur. 


Indien gewenst kan Rijksmuseum Twenthe i.s.m. Oad busvervoer voor uw klas organiseren. De kosten zijn € 175,00 per bus en één bus kan maximaal 50 leerlingen vervoeren. 

U kunt deze les en eventueel busvervoer boeken via onderstaand boekingsformulier.