Rijksmuseum Twenthe

Openingssalon op 8 april. Gratis toegang

Rond de opening van de tentoonstellingen rond Paula Modersohn-Becker en Bernard Heesen biedt Rijksmuseum Twenthe u een heerlijk programma: De waanzinnige salon. Deze dag is het museum gratis toegankelijk.

11:00-13:00 uur

Gobelinzaal

Veiling ‘Kunsttafels’ i.s.m. Rotary Club Enschede. Wilt u meer info en/of aanwezig zijn bij deze veiling voor het goede doel op 8 april? Geef u dan nu op via kunsttafelen@rotaryenschede.nl.

Binnentuin

Glasblazen met Zuheir Alkazzaz. Ambachtelijk glasblazen zoals men dat in Syrië al 2.000 jaar doet.

Entreehal en zaal 24

Burlesque optredens van Sugar Rush. Twee danseressen en één zangeres zorgen samen voor een betoverende show geheel in de sfeer van de jaren twintig, veertig en vijftig.

Zaal 36

Optredens van de Frans-Nederlandse zangeres Katell Chevalier (bekend van The Voice of Holland). Katell’s muziek is een gevoelige mix van moderne Franse folk en pop.

Diverse locaties in het museum

Laat u in een paar minuten portretteren door snel-tekenaar Radboud Wanders.

Museumcafé

In het museumcafé waant u zich in het Parijs van Paula door net als Van Gogh en Gauguin een slokje te nemen van de Groene Fee (absint). Onder het genot van een Franse wijnproeverij of een stukje Franse kaas kunt u luisteren naar de jazzy sounds van Loes Schippers (zang) en Maarten de Groot (piano).

Zaal 26

Workshop koud glas (12+) door kunstenaar Christel Burghoorn. Laat u inspireren door Bernard Heesen en maak zelf de meest bijzondere glasobjecten.

13-14 uur, 14.15 - 15.15 uur, 15.30 - 16.30 uur

Zaal 22 | Tekenatelier

Workshop tekenen (12+) naar model onder begeleiding van kunstenaar Mirna Limon.

OPENING EN OPENINGSTALKSHOW

Zaal 36

Opening met de directeur van het Von der Heydt-Museum Gerhard Finckh en met kunstenaar Bernard Heesen inclusief een optreden van Katell Chevalier.

Katell Chevalier-fotografie Esmee Burgersdijk

Gobelinzaal (vrije in- en uitloop)

Openingstalkshow met als gastheer journalist en kunsthistoricus Luuk Heezen. Met interviews, artist talks, korte lezingen en een optreden. Deelnemers zijn: Gerhard Finckh, Bernard Heesen, Katell Chevalier, Paul Knolle en Sugar Rush.

Het museum is tijdens De Waanzinnige salon op zondag 8 april gratis toegankelijk.