Archief 2015: Interactieve rondleiding 'Enkele reis Paradijs'

Is er in het Paradijs genoeg ruimte voor iedereen en welke taal wordt er gesproken? Samen met een museumdocent bekijken de leerlingen de tentoonstelling Paden naar het Paradijs. Aan de hand van filosofische vragen bespreken de leerlingen wat ze zien.

Opzet lespakket

Dit lespakket bestaat uit een interactieve rondleiding van 30 minuten in het museum en een workshop van 30 minuten in het museumatelier. Bij dit lespakket ontvangt u ook de gratis Paradijsreisgids met prikkelende vragen en opdrachten ter voorbereiding en verwerking van het museumbezoek in de klas. Dit lespakket is ontwikkeld in samenwerking met kinderfilosofe Marja van Rossum.

Filosoferen met kinderen op ieder niveau

Kunst vormt een prachtige aanleiding tot filosoferen met kunst en biedt kinderen de mogelijkheid om kunst op een intensere manier te beleven. Bij het filosoferen gaat het om de eigen gedachten en ideeën van de leerlingen. Door vragen te stellen proberen ze samen met anderen tot een antwoord te komen. Filosoferen met kunst kan op ieder niveau worden gedaan. Het niveau van de groep is immers bepalend voor het niveau van het gesprek.

Informatie en reserveren

Let op: deze les is te boeken t/m 20 maart 2015.

Kosten per klas (maximaal 30 leerlingen): € 90,00.

De entree is gratis.

De rondleiding en de workshop duren samen 1 uur.