Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

VITA, een theatrale rondleiding

Vanaf schooljaar 2018-19 zal Theater Sonnevanck een theatrale rondleiding, genaamd ‘Vita’, verzorgen bij de tentoonstelling Ars longa, vita brevis. Deze rondleiding is onderdeel van het Roombeek Cultuurpark Educatie aanbod en is te boeken voor groep 4 t/m 6 (leeftijd 7 t/m 10 jaar) van het primair onderwijs.

Theatrale rondleiding ‘Vita’

In het museum heeft alles, maar écht alles een mooi plekje, behalve Vita. Ze zoekt een stukje ruimte waar ze helemaal zichzelf kan zijn, en waar ze bij de andere kunstwerken past. Maar steeds wanneer ze denkt het gevonden te hebben, voelt ze zich toch weer niet op haar plek. Alsof ze een puzzelstukje is in de verkeerde puzzel. Kon iemand haar nou maar helpen, dan zou het makkelijker zijn.


Tentoonstelling Ars longa, vita brevis

Ars longa, vita brevis (‘de kunst is lang, het leven kort’) is de nieuwe collectiepresentatie met als centraal thema 'de menselijke conditie’. Het museum heeft negen kunstenaars uitgenodigd om ieder een eigen zaal in te richten en daarbij gebruik te maken van de museumcollectie in relatie tot een nieuw of bestaand werk van de kunstenaar.


Enschedese samenwerking

‘Vita’ is een coproductie van Theater Sonnevanck, Rijksmuseum Twenthe en Roombeek Cultuurpark Educatie. Vanuit Theater Sonnevanck gaan actrices Susan Waanders, Regine Hilhorst en Nadieh Graumans-Tigchelaar roulerend de theatrale rondleiding verzorgen. De tekst is geschreven door Tjeerd Posthuma, regie door Flora Verbrugge en kostuums door Hanne Pierrot.

Boeken

Enschedese basisscholen kunnen Vita boeken via het Cultuurmenu. Basisscholen uit de regio kunnen contact opnemen via educatie@roombeekcultuurpark.nl.


Klik hier voor het verhaal van RTV Oost over deze voorstelling: 'Vita' laat kinderen echt naar kunst kijken!