Aan de slag in de Makerspace

In de Museumfabriek draait het om creativiteit! Waar je in veel andere musea alleen mag kijken, doe je in de Museumfabriek echt mee en ga je zelf aan het werk. Dat kan het allerbeste in de Makerspace.

De Makerspace

In oktober 2018 is de Makerspace geopend. Makers van alle leeftijden kunnen experimenteren met de modernste mogelijkheden en machines, maar ook met eeuwenoude technieken en gereedschappen.

Iedere dag in de Makerspace

Er zijn heel veel activiteiten waaraan je op ieder moment van de dag kunt meedoen in de Makerspace. Hieronder vind je een overzicht.

- Maak je eigen langnek, leeftijd 6+

Een lange bewegende nek met een dierenkop is een indrukwekkend gezicht. Maak je eigen 'exoskelet' - met een mechanische nek die langer of korter wordt, doordat jij het aanstuurt. Bedenk een gave dierenkop die als hoofd dient. Breng het tot leven en wordt een kunstenaar!

BETAALDE ACTIVITEIT

- Bibberbot, leeftijd 10+, €2

Een bibberbotje is een robotje dat zich voortbeweegt door te bibberen. Hoe jouw bibberbotje gaat bewegen, dat zal je niet van tevoren weten. Dat moet je uitproberen. En als je vindt dat jouw bibberbotje anders moet bewegen, dan verander je gewoon iets. Meer poten, of juist minder. Een staart, of juist geen staart. Of je verplaatst de batterij. Alles kan! Je zal zien dat het uiterlijk, dus hie het er uit ziet, uiteindelijk bepaalt hoe het Bibberbotje zich zal voortbewegen. Veel plezier!

- Wobblers maken, leeftijd 6+, €2

Kunstenaar Eibert Draisma bedacht de Wobbler, een gek apparaatje dat werkt op zonne-energie. Jij bedenkt als echte uitvinder/kunstenaar je eigen Wobbler-creatie.