De Van Heel collectie in het Rijssens Museum

Vanaf 1 november is de collectie Van Heel uitgebreid in het Rijssens Museum. Donderdagavond 1/11 tussen 19.00 en 21.00 uur gratis toegang.

Marin van Heel en zijn vrouw verzamelden kunst, prachtige schilderijen en veel 17e eeuws aardewerk. Na hun dood werd de collectie Van Heel geschonken aan de Rijssense bevolking. Door de kwetsbaarheid van de objecten kwam men terecht bij Rijksmuseum Twenthe, al jaren bewaarder van de collectie. Vele stukken worden altijd tentoongesteld maar ook deels bewaard in het depot.

Een prachtige samenwerking tussen het Rijssens Museum en Rijksmuseum Twenthe, met name met conservator Paul Knolle,  heeft nu geresulteerd in drie mooie vitrines in het Rijssens Museum gevuld met het bijzondere aardewerk. Dankzij gulle donaties van de Haringparty 2018 zijn vele objecten vanaf nu zichtbaar in het Rijssens Museum.

Op 1 november is het museum geopend van 19.00 - 21.00 uur. Jan van de Maat, kenner van de collectie geeft extra uitleg en de laatste dienstbode die ook nog echt met het aardewerk in de weer is geweest, mevrouw Reintje van Losser-Harbers, is ook aanwezig. Deze avond is de toegang gratis.

Rijssens Museum, Kasteellaan 1, 7461 PV  Rijssen.  "