Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Leuke en afwisselende stage Marketing & P.R.

Ben jij een initiatiefrijke en zelfstandige stagiair(e) en wil je werken in een dynamische omgeving? Kom dan werken op de marketingafdeling van De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Wij bieden een inspirerende, leerzame en veelzijdige stageplaats in een bijzondere werkomgeving voor een:


Stagiair(e) Marketing & P.R.

Een stage op de afdeling Marketing van De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe betekent handen uit de mouwen steken en tegelijkertijd veel leren. Je krijgt een aantal structurele dagelijkse taken onder je hoede en daarnaast ruimte voor opdrachten en afstudeerprojecten. De structurele taken bestaan bijvoorbeeld uit webredactie en social media georiënteerde werkzaamheden voor beide musea. Maar ook het in beeld brengen en analyseren van de Customer Journey van verschillende doelgroepen kan tot jouw taken pakket behoren. We werken hard aan de implementatie van een CRM-systeem voor de beide musea waarvoor veel werkzaamheden verricht moeten worden door onze afdeling en natuurlijk zijn er altijd de dagelijkse communicatieklussen. 


Dit betekent o.a. dat je:

- dagelijks de de website van De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe beheert (tekst, beeld, video etc.),

- social mediakanalen bijhoudt;

- teksten (her)schrijft en beeldmateriaal bewerkt (foto, video etc.);

- meedenkt over nieuwe website-onderdelen;

- online acties uitvoert

- meeschrijft aan de digitale nieuwsbrief;

- dagelijks de coördinator Marketing & P.R. ondersteunt: dit varieert van het praktisch beantwoorden van algemene marketingmail tot het uitwerken van deelprojecten;

- structurele taken onder je hoede krijgt zodat je altijd op vaste werkzaamheden terug kunt vallen, bijvoorbeeld het bijhouden van mediaplaatsingen en het updaten van evenementenkalenders.


Het profiel

Je bent 3e-jaars HBO-student en volgt een passende Marketing & Communicatie opleiding (MIC/Marketing/K en T of soortgelijke richting). Je hebt kennis van zaken, een aanpakmentaliteit, een flinke dosis gezond verstand en gevoel voor humor. Je kunt goed zelfstandig werken en hebt affiniteit met internet en websites en met kunst en cultuur. Kennis en ervaring met Photoshop, CMS, CRM en MS Office is gewenst.


Het aanbod

Een meewerkstage van minimaal 5 maanden in een dynamische werkomgeving en boeiende organisatie. Als je slimme marketing- en communicatie-ideeën hebt, bestaat de mogelijkheid om de inhoud van je stage zelf (mede) vorm te geven.


Meer informatie

Voor meer informatie of je aanmelden kun je terecht bij Wilma Tempelman, Coördinator Marketing & PR De Museumfabriek, w.tempelman@demuseumfabriek.nl