Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Onderzoeksstage Marketing & P.R.

Ben jij een initiatiefrijke en zelfstandige stagiair(e) en wil je werken in een dynamische omgeving? Kom dan werken op de marketingafdeling van Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek in Enschede.

Wij bieden een inspirerende, leerzame en veelzijdige stageplaats in een bijzondere werkomgeving voor een:


Stagiair(e) Marketing & P.R.

Een stage op de afdeling Marketing van De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe betekent handen uit de mouwen steken en tegelijkertijd veel leren. Je krijgt een aantal structurele dagelijkse taken onder je hoede en daarnaast ruimte voor opdrachten en afstudeerprojecten. De structurele taken bestaan voor deze stageplaats uit een onderzoek naar de naam- en merkbekendheid van Rijksmuseum Twenthe in Nederland. Deze opdracht is tweeledig en bestaat uit deskresearch en fieldresearch. Een geldige studenten O.V.-kaart is dan ook vereist. 


Dit betekent o.a. dat je:

-gemiddeld twee dagen per week besteedt aan het onderzoek en daarnaast

- de website van De Museumfabriek en Rijksmuseum Twenthe beheert (tekst, beeld, video etc.),

- social mediakanalen bijhoudt;

- teksten (her)schrijft en beeldmateriaal bewerkt (foto, video etc.);

- dagelijks de coördinator Marketing & P.R. ondersteunt: dit varieert van het praktisch beantwoorden van algemene marketingmail tot het uitwerken van deelprojecten;


Jouw profiel

Je bent 3e- of 4e jaars HBO-student en volgt een passende Marketing & Communicatie opleiding (MIC/Marketing/K en T of soortgelijke richting). Je hebt kennis van zaken, een aanpakmentaliteit, een flinke dosis gezond verstand en gevoel voor humor. Je kunt goed zelfstandig werken en hebt affiniteit met internet en websites en met kunst en cultuur. Kennis en ervaring met Photoshop, CMS, CRM en MS Office is gewenst.


Het aanbod

Aanvang begin 2019 in overleg. Een meewerkstage van minimaal 5 maanden in een dynamische werkomgeving en boeiende organisatie. Als je slimme marketing- en communicatie-ideeën hebt, bestaat de mogelijkheid om de inhoud van je stage zelf (mede) vorm te geven.


Meer informatie en sollicitatie

Voor meer informatie of je aanmelden kun je terecht bij Karin Jongenelen, Coördinator Marketing & PR Rijksmuseum Twenthe, k.jongenelen@rijksmuseumtwenthe.nl