Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Huisregels

Om uw bezoek en van alle andere bezoekers zo plezierig mogelijk te laten verlopen kennen we een aantal huisregels. We verwachten van eenieder die onze musea bezoekt deze regels te respecteren. Deze regels zijn ervoor om onze objecten te beschermen en het bezoek van iedereen zo plezierig mogelijk is.


1) Jassen, tassen en paraplu’s

Jassen, tassen en paraplu’s mogen niet mee in de tentoonstellingszalen. U kunt deze opbergen in de garderobe of de aanwezige kluisjes. Hiermee voorkomen we dat per ongeluk objecten worden aanraakt of beschadigd en wordt eventuele overlast naar andere bezoekers vermeden. U kunt uw persoonlijke bezittingen onder eigen verantwoordelijkheid achterlaten in de garderobe. De directie draagt geen aansprakelijkheid voor de spullen die u in de garderobe hangt of legt.

2) Kijken maar niet aanraken

U mag objecten/kunstwerken niet aanraken, tenzij duidelijk staat vermeld dat dit wel toegestaan is.

3) Fotograferen en social media

De meeste objecten/kunstwerken mogen gefotografeerd worden. Indien dit niet mag dan vragen wij u dit te respecteren, het is in het belang voor het goed behoud van het werk. Gebruik van flits, statief of selfiestick is niet toegestaan. Hinder andere bezoekers niet tijdens het fotograferen en het fotograferen van andere bezoekers is niet toegestaan. We stellen het op prijs als u uw foto’s op social-media plaatst, het publiceren van foto’s van kinderen of andere bezoekers is niet toegestaan.

4) Schrijven of tekenen

Schrijven of tekenen op zelf meegebracht canvas, notitieblok etc. is mogelijk. Het is niet toegestaan om tegen de muren van het museum te schrijven of te tekenen.

5) Eten en drinken

De twee musea hebben een eigen Museumcafé waar u heerlijke drankjes en lekkernijen kunt verkrijgen. In de museumzalen mogen geen consumpties genuttigd worden.

6) Roken

Het is niet toegestaan om te roken in het museum en dit geldt ook voor e-sigaretten. Dit verbod is van toepassing voor alle ruimtes in het museum m.u.v. de museumtuin van Rijksmuseum Twenthe. Dit geldt ook voor het Museumcafé, de toiletten en het entreegebied van de musea.

7) Honden en andere huisdieren

Maakt u gebruik van een hulphond dan bent u samen van harte welkom. Alle andere honden en huisdieren zijn niet toegestaan in onze musea.

8) Scootmobiel en rolstoel

Beide musea zijn toegankelijk voor mindervaliden. We vragen begrip voor het feit dat u wel moet aanbellen om u van dienst te zijn met de mindervaliden lift en/of opendoen van de buitendeur. Hulpmiddelen zoals rollator, rolstoel en scootmobiel zijn toegestaan en er zijn een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar in het museum. Wij hebben niet de capaciteit om begeleiding aan te bieden, u dient zelf voor begeleiding te zorgen voor uw bezoek aan het museum. Uw begeleider heeft recht op gratis toegang tot ons museum.

9) Buggy’s, kinderwagens, segways, stepjes, skateboards, rolschaatsen

Kinderwagens en buggy’s zijn toegestaan het museum. Alle andere vervoersmiddelen zoals stepjes, segways, skateboards, steps, en rolschaatsen zijn niet toegestaan. Deze kunnen in de garderobe worden geplaatst.

10) Kinderen en jongeren

We zijn blij dat kinderen ons museum komen bezoeken en vinden het erg belangrijk om kinderen in contact te laten komen met kunst en cultuur. Kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene van minimaal 18 jaar. Zorg dat kinderen objecten niet aanraken en ze niet rennen, stoeien of schreeuwen.

11) Groepsbezoek en scholen

Bezoekt u het museum met een groep van 10 personen of meer? Dan zijn er vaak groepstarieven van toepassing. Kijk voor meer informatie over alle tarieven op de website: www.rijksmuseumtwenthe.nl of www.demuseumfabriek.nl

Scholen heten we van harte welkom, waarbij groepen van 10 personen met een gemiddelde leeftijd jonger dan 18 jaar altijd begeleid moeten worden door een volwassene. Groepsbezoek kunt u vooraf melden via info@rijksmuseumtwenthe.nl of info@demuseumfabriek.nl

12) Rondleidingen en audiotour

Het museum biedt diverse mogelijkheden voor rondleidingen en rondleidingen door een eigen gids zijn alleen na overleg toegestaan. In de beide musea zijn er audiotours beschikbaar bij de entreebalie .

We verwachten dat u de audiotour normaal gebruikt en ze na gebruik terugzet in de standaard of afgeeft bij de entreebalie.

13) Telefoneren

Om overlast naar andere bezoekers te beperken is het in de museumzalen niet toegestaan om te telefoneren. Voor andere bezoekers kunnen geluiden als storend worden ervaren storend voor hun bezoek. In het entreegebied en Museumcafé is bellen wel toegestaan.

14) Videobewaking

In en rond het museumgebouw is videobewaking en de bewakingsbeelden worden vastgelegd en deze beelden worden voor een bepaalde tijd bewaard en worden indien nodig afgestaan aan de politie. Dit doen we voor uw veiligheid, de veiligheid van onze medewerkers en vrijwilligers en heeft daarnaast tot doel onze gebouwen en collecties te bewaken.

15) Controle

Het museum behoudt zich het recht voor om iedere bezoeker en diens bagage te onderwerpen aan een (toegangs)controle. In dit verband kan de bezoeker worden verzocht zijn medewerking te verlenen aan een visitatie van tassen en dergelijke door één van onze beveiligers of medewerkers. Medewerkers van het museum kunnen u tijdens uw bezoek op elk moment vragen uw toegangskaart te tonen.

16) Schade

Het aanraken van de objecten in het museum is streng verboden, tenzij duidelijk aangegeven staat dat dit wel is toegestaan. U bent aansprakelijk voor iedere schade die u aanricht aan de objecten en/of aan het museumgebouw.

17) Aanwijzingen medewerkers

U wordt geacht aanwijzingen of verzoeken van onze medewerkers altijd op te volgen.

18) Ontzegging

Het museum is gerechtigd u de toegang tot het museum, het Museumcafé en de tuin te ontzeggen indien u andere bezoekers hindert/ stoort en zich niet aan de opgestelde huisregels houdt.

19) Veiligheid

Uw verblijf in het museum is voor eigen rekening en risico.

Om redenen van beveiliging is het dragen van gezicht bedekkende kleding niet toegestaan. Een bezoeker van wie het gezicht niet zichtbaar is, wordt de toegang tot het museum ontzegd.

Meegenomen voorwerpen die een gevaar zijn voor bezoekers, onze collectie of door de wet verboden zijn, mogen niet in het museum worden meegenomen.

In geval van een calamiteit of aan een door het museum noodzakelijk geachte, gehele of gedeeltelijke ontruiming van het museum, kan het museum afwijken van de reguliere openingstijden zoals omschreven staat in artikel 23 Arbowet.


We wensen u een plezierig verblijf in onze musea.