Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Update: Exclusieve avond met Sander Schimmelpenninck | 15 april

<< Update! Op veler verzoek is de presentatie verplaatst naar de avond>> Rijksmuseum Twenthe organiseert op 15 april a.s. het exclusieve event ‘De Naakte Waarheid’ speciaal voor (jonge) ondernemers. Tijdens deze avond presenteert journalist en ondernemer Sander Schimmelpenninck het boek ‘Elite gezocht’, dat hij samen predikant Ruben van Zwieten schreef.

Rijksmuseum Twenthe vertelt in De Naakte Waarheid de geschiedenis van de ontwikkeling van de westerse mens vanaf de renaissance tot en met de 21ste eeuw. Een tentoonstelling over de mens die in zijn drang naar kennis en zelfontplooiing onzekerheid en twijfel durft toe te laten, maar ook moet leren omgaan met de vrijheden die hij voor zichzelf heeft gecreëerd en uiteindelijk de gevolgen daarvan. Want hoe zal de mens zich in de komende eeuw verhouden tot zijn technische inventies? Tot de ecologische veranderingen die hij teweeg brengt? En hoe leeft hij samen met mensen die zijn wereldbeeld niet per se delen?


Sander Schimmelpenninck schrijft in figuurlijke zin over De Naakte Waarheid. Hij roept succesvolle jonge en intellectuele ondernemers op om zichtbaar te zijn. “Nieuwe ondernemers hebben moderne dynastieën opgebouwd met geld dat ze helemaal zelf hebben verdiend. Qua vermogen zijn ze te vergelijken met historische rijken als de textielfamilie Van Heek in Twente, of met de Brabantse familie Philips. Als de financiële elite zo onzichtbaar is als nu, wekt dat wantrouwen. Laat je zien, de maatschappij heeft jullie nodig!”


Programma

19:00 uur Museum open en mogelijkheid tot bezoek De Naakte Waarheid

19:00 uur Ontvangst met koffie

20:00 uur Sander Schimmelpenninck ‘Laat je zien, de maatschappij heeft jullie nodig’

20:45 uur Introductie Academie van Verbeelding Young Professionals

21:00 uur Boekpresentatie ‘Elite gezocht’

21:15 uur Informele borrelTicket kopen


Locatie: Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129-131, 7514 BP ENSCHEDE