Informatiedag voor Toeristisch Twente 13 mei 2019

Bent u al wel eens in Rijksmuseum Twenthe of De Museumfabriek geweest? Deze zomer staan deze samenwerkende musea in het teken van 'Een zomer lang spelen'! Een boordevol programma met culturele activiteiten voor jong en oud en geschikt voor ieder weertype. Wij willen u graag met dit programma kennis laten maken tijdens een inspirerende netwerkbijeenkomst zodat u uw gasten straks vol enthousiasme hierover kunt vertellen.

In Rijksmuseum Twenthe neemt Peter Zegveld deze zomer de regie over. Het museum en de museumtuin staan vol bewegende kunstwerken. Alles maakt geluid, gromt, draait, bonkt en tovert een glimlach op ieders gezicht. Een tentoonstelling voor alle leeftijden.

De Museumfabriek beweegt ook in de zomer met heel veel bijzondere installaties. Maar natuurlijk  kun je hier ook zelf aan de slag in de Makerspace die deze zomer wordt ingericht door Peter Zegveld en maak je net als Peter je eigen kunstwerk, dat mee naar huis mag.  Daarnaast vind je in het museum  De Wunderkammer , een echte familietentoonstelling: interessant voor volwassenen en superspannend en leerzaam voor kinderen!

Wij willen iedereen die werkzaam is voor toeristisch Twente graag kennis laten maken met onze musea en Een zomer lang Spelen. Op maandag 13 mei organiseren wij een speciale dag voor iedereen die bezoekers in Twente ontvangt en van informatie voorziet. Heeft u een camping, hotel, B&B of werkt u in een VVV, Toerist point etc etc. dan bent u van harte welkom bij ons in Roombeek.

Het programma:

Datum: 13 mei 2019

10.00 uur          ontvangst in het café van Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129-131, Enschede

10.30 uur          presentatie Een Zomer lang Spelen in de Gobelinzaal

11.00 – 11.45     rondleiding door de Schatkamers van het museum (incl. de nieuwe aanwinst Het Poppenhuis uit 1750)

11.45-12.15         korte wandeling door Roombeek naar De Museumfabriek, Het Rozendaal 11

12.15-13.00        lunch in Lokaal Roombeek, het nieuwe museumcafé van De Museumfabriek

13.00 – 14.30    rondleiding door De Museumfabriek en de Makerspace

14.30  - 15.30    afsluiting en borrel in Lokaal Roombeek

Geef je nu op!

U kunt zich aanmelden voor deze leuke informatieve dag door een mail te sturen naar:

k.jongenelen@rijksmuseumtwenthe.nl o.v.v. uw naam, organisatie en het aantal personen.

Deelname is gratis.