United Caribbean Rhythm Machine en duo Aliados | 30 juni 2019

Tijdens de Speelse Zomersalon op 30 juni is stilzitten geen optie met de zomerse optredens van flamenco Duo Aliados en de tropische steelband The United Caribbean Rhythm Machine.

Zondag 30 juni is het feest in Rijksmuseum Twenthe. Met de Speelse Zomersalon wordt het startschot gegeven voor de grote solo tentoonstelling van Peter Zegveld.

12.00 - 14.00 uur

Flamencogitaristen Jur Vermijs (Maastricht, 1990) en Lennard Hassing (Wolvega, 1988) hebben hun krachten gebundeld. De naam Aliados geeft dat ook weer: ze vormen een alliantie, een bondgenootschap met het doel als gitaarduo flamenco ten gehore te brengen. Beiden hebben ze op hun eigen manier kennis gemaakt met de flamenco – het muzikale werelderfgoed uit Zuid-Spanje – en zijn ze terechtgekomen op het conservatorium van Rotterdam (Codarts). Daar zijn ze inmiddels afgestudeerd, onder begeleiding van grootmeester Paco Peña. Het repertoire van Aliados bestaat zowel uit eigen composities als uit arrangementen van traditionele flamenco en Spaanse muziek. De twee gitaren nemen het publiek mee naar de veelzijdige en zonnige wereld van de flamenco met een breed scala aan klankkleuren en ritmische variaties.

15.00 - 16.30 uur

De United Caribbean Rhythm Machine is een Antilliaanse brassband uit Enschede. De band is opgericht in 2013 en telt 13 leden. Zij zorgen gegarandeerd voor een zomers gevoel in de binnentuin van het museum.