Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

VOL Workshop pasteltekenen

  • DATUM Onbekend
  • LOCATIERijksmuseum Twenthe
  • PRIJS P.P€5.00

Online reserveren

Leer net als Tischbein tekenen met pastelkrijt. Onder leiding van tekendocent Mirna Limon gaat u twee uur lang aan de slag in het atelier van ons museum. 

De fluwelige en matte oppervlakte, en de mogelijkheid om bijna schilderend te tekenen, maken pastelkrijt een aantrekkelijk materiaal om mee te werken. Johann Friedrich August Tischbein had deze bijzondere eigenschappen van dit materiaal ook al ontdekt.


In deze workshop leert beeldend kunstenaar Mirna Limon, de deelnemers een aantal basistechnieken: het mengen van huidskleur, werken van grof naar details, het maken van high-lights, het werken met een doezelaar enzovoort.


Je kiest vervolgens een uitvergroot detail uit een werk van Tischbein en leer hoe hij een plooi, een oog of een oor heeft opgebouwd. Je ontdekt terwijl je werkt wat er nog meer mogelijk is met pastelkrijt en gebruikt je creativiteit om je tekening een persoonlijk tintje te geven.


De lessen worden gegeven op  23 oktober, 30 oktober, 20 november, 27 november, 11 december, 8 januari en 15 januari van 14.00 – 16.00 uur. De kosten zijn €5,- per les. Hiernaast kunt u een plek reserveren en betalen. Als u voor of na de workshop het museum wilt bezoeken betaalt u de reguliere entreeprijzen. 


Er zijn helaas geen plekken meer beschikbaar voor de lessen

   • DATUM Onbekend
  • LOCATIERijksmuseum Twenthe
  • PRIJS P.P€5.00

Online reserveren