Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Fotomanifestatie Enschede Inner Circles

Rijksmuseum Twenthe is een van de locaties van de vierde fotomanifestatie Enschede. Op diverse plekken in de stad zijn tentoonstellingen van topfotografen te zien. 

Fotomanifestatie Enschede

Het festival legt de focus op de verschillende (sociale) cirkels waar we ons als mens in bewegen. Die kringen zijn niet allemaal van hetzelfde formaat en zijn bovendien veranderlijk van aard. Zo kun je de eigen, persoonlijke belevingswereld zien als een kleine cirkel. Grotere cirkels zijn een vriendenkring, een subcultuur of zelfs hele bevolkingsgroepen. Soms lijkt het als buitenstaander onmogelijk om bij een kringetje naar binnen te turen. Dat maakt ons des te nieuwsgieriger naar wat er zich daar afspeelt.


Er is een constante wisselwerking tussen ons individuele zelf en de ander. Door ons te verhouden tot anderen om ons heen leren we onszelf beter kennen. De geselecteerde fotografen, waarvan tijdens de Fotomanifstatie werk te zien, geven ons elk op hun eigen manier een inkijk in een andere kring.


In RMT zijn twee tentoonstellingen te zien van 28 september t/m 10 november:


SETTING THE STAGE’‘ | Eddo Hartmann

Binnen het collectieve karakter van Noord-Korea is het individu maar een pixel. Ik ben juist op zoek gegaan naar die pixel en zijn betekenis binnen die stad.’ Eddo Hartmann

Kijk hier voor meer informatie.'WHERE WILL WE GO' | Kadir van Lohuizen

Voor deze indrukwekkende expositie reisde Van Lohuizen de wereld rond om plekken te fotograferen waar de effecten van klimaatverandering op dit moment al voelbaar zijn.

Kijk hier voor meer informatie.