Tafel van Vijf muziektheater Rembrandt Dwars & Eigenzinnig

Tafel van Vijf muziektheater brengt Nederlands beroemdste 17de-eeuws kunstenaar tot leven in REMBRANDT - DWARS & EIGENZINNIG. In de muzikale voorstelling kruip je in de huid van Rembrandt en ontdek je zijn veelbewogen leven, zijn passie voor schilderen, maar ook de keerzijdes van zijn bevlogenheid. Beleef Rembrandt op zondag 24 november in RMT!

Dit jaar wordt de 350ste sterfdag van Rembrandt groots gevierd. Tafel van Vijf draagt daaraan bij met de muzikale voorstelling REMBRANDT, waarin Nederlands beroemdste 17e-eeuwse kunstenaar kleurrijk tot leven komt.

In de voorstelling kijkt Rembrandt terug op zijn veelbewogen leven. Hij ziet hoe de kunst en zijn eindeloze drang om die te vernieuwen hem hebben voortgedreven. Voor de eventuele keerzijde sluit hij zijn ogen. Totdat zijn dochter hem er fijntjes op wijst dat haar vaders ambities voor haar niet altijd positief zijn. Als ook de geest van Geertje – zijn minnares die hij in een tuchthuis liet opsluiten – hem komt tergen, moet Rembrandt zichzelf in de ogen kijken. Was dit het allemaal waard? Had hij anders gekund? Hoe komt hij in het reine met zichzelf?

Tijdens de voorstelling wordt pop-folkmuziek gemaakt. De acteurs zingen meerstemmig en bespelen een of meerdere akoestische instrumenten, waaronder gitaar, cello, accordeon en orgel.

Reserveren en informatie

Tickets kosten € 15,00 per stuk en kunnen hier gereserveerd worden.

Aanvang; 14;30 uur

Spel en muziek: Oscar Siegelaar (Rembrandt), Dafne Holtland (Cornelia), Rosa Mee (Geertje Dircx)

Tekst: Ad de Bont

Regie: Alexander de Bruijn