Vrienden excursie naar LocHal en Tilburgse Musea

De vrienden van Rijksmuseum Twenthe nodigen u graag uit voor de vriendenexcursie naar de LocHal in Tilburg  en Tilburgse Musea op dinsdag 18 februari 2020.

Dankzij de enorme textiele wanden zijn de ruimtes in de LocHal flexibel te gebruiken. Deze gordijnwanden zijn ontwikkeld in het TextielLab van het TextielMuseum. Zo komen twee belangrijke hoofdstukken uit de Tilburgse geschiedenis samen: de voormalige NS-werkplaats en de textielindustrie. Je kijkt je ogen uit in het gebouw. Hier ontmoeten uitersten elkaar. Van skater tot stropdas, iedereen is welkom. In de LocHal vind je de Bibliotheek, Kunstloc Brabant, Brabant C en Seats2meet Tilburg. Zij vinden elkaar op het snijvlak van kennis, cultuur en ondernemen. De LocHal wordt wel het Centre Pompidou van Tilburg genoemd.

Het Tilburgs TextielMuseum heeft een zeer afwisselend aanbod op het gebied van design, kunst en mode. Naast de vaste collectie (de Wollendekenfabriek) is te zien: de internationaal georiënteerde Haute Couture tentoonstelling The Art of Lace, Haute Couture van Chanel tot Iris van Herpen en een kleine tentoonstelling Black en White, Symboliek in Kunst en Design.De Pont wordt tot de mooiste musea van Nederland gerekend met de indrukwekkende Sky Mirror van Anish Kapoor bij de entree. In de karakteristieke ruimten van de voormalige wolfabriek worden werken tentoongesteld van inmiddels wereldberoemde kunstenaars zoals Gerhard Richter, Marlene Dumas en Bill Viola. Daarnaast is te zien de tentoonstelling Toxic Pillows van Monster Chetwynd en fotografie uit de collectie van Huis Marseille.

Om u op te geven voor deze excursie klikt u hier