Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Drogenaald etsen

  • DATUM Onbekend
  • LOCATIERijksmuseum Twenthe
  • PRIJS P.P€10.00

Online reserveren

VOLGEBOEKT - Leer net als Picasso en Matisse grafische werken maken tijdens de workshop drogenaald etsen. Onder leiding van docente Fiona Rijpkema gaat u 2,5 uur aan de slag met drogenaald etsen in het atelier van ons museum.

Het etsen met een drogenaald is een diepdruktechniek die veel werd gebruikt in de prentkunst. Hierbij kraste men met etsnaalden een tekening in een plaat. Deze plaat was vroeger meestal van koper, maar tegenwoordig wordt zink of kunststof ook vaak gebruikt. Bij het krassen op de etsplaat ontstaat er een braam, waaronder de inkt zich hecht. Hierdoor ontstaat er een zachte lijn bij het afdrukken van de plaat. Deze fluweelachtige lijn is kenmerkend voor een drogenaald ets.


Tijdens de workshop leert beeldend kunstenaar Fiona Rijpkema de deelnemers een voorstelling in een kunsttof plaat krassen om deze vervolgens onder een etspers op papier te drukken. Na afloop van de workshop kunt u uw eigen afdruk mee naar huis nemen.


Informatie

De workshop etsen wordt twee keer aangeboden:

Woensdag 11 maart 14.00-16.30 uur.

Woensdag 22 april 14.00-16.30 uur.

Hierbij geldt een maximaal aantal deelnemers van 10 personen.

De kosten zijn €10,- euro voor een workshop. Hiernaast kunt u een plek reserveren en betalen. Als u voor of na de workshop het museum wilt bezoeken betaalt u de reguliere entreeprijzen. 

  • DATUM Onbekend
  • LOCATIERijksmuseum Twenthe
  • PRIJS P.P€10.00

Online reserveren