Voor jong en oud: Knippen als Matisse

• LOCATIERijksmuseum Twenthe
  • PRIJS P.P€5.00

Online reserveren

Geïnspireerd geraakt door de werken uit het kunstboek Jazz van Henri Matisse? Kom deze voorjaarsvakantie in het educatie atelier knippen als Matisse!

Henri Matisse is iets ouder dan 70 jaar, wanneer hij na een zware operatie niet meer in staat is lange tijd voor een schildersezel te staan. Vanuit bed en stoel ontwikkelt hij een nieuwe techniek; hij gaat zijn schaar gebruiken om lijnen mee te zetten.

Matisse knipt beschilderde vellen papier tot spontane vormen – figuren, bloemen en bladeren, vlakken, sierlijke stroken – die hij op een onderblad herschikt tot een compositie. Zelf noemt Matisse het knippen ‘één beweging, die lijn en kleur, contour en oppervlak met elkaar verbindt’.

Tijdens de workshop gaat u zelf aan de slag met het maken van composities met gekleurde vellen papier en de schaar. Bij de workshop zal een vrijwilliger van het Rijksmuseum Twenthe aanwezig zijn.

Informatie

De workshop is voor alle leeftijden toegankelijk, deelname kost € 5,- per persoon. Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen aan de workshop, vol = vol. Reserveren kan via de reserveringsknop rechtsbovenaan deze pagina.

Wo 19 feb 2020 14:00

Wo 19 feb 2020 15:35

In het museum betaalt u nog wel de reguliere entreeprijs van het museum. Tip! Schaf de Familiejaarkaart aan. Voor slechts € 24,00 bezoekt u met het hele gezin (2 volw. en max. 3 kinderen) heel 2020 gratis Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek.

In De Museumfabriek wordt deze voorjaarsvakantie 'Op Stoom' georganiseerd met heel veel leuke activiteiten!

• DATUM Onbekend
  • LOCATIERijksmuseum Twenthe