Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Aanvraag Beeldmateriaal

Een groot gedeelte van onze afbeeldingen kunt u zelf vrij downloaden op onze nieuwe collectiewebsite in een hoge resolutie. Is de resolutie nog niet groot genoeg, wilt u afbeeldingen van werken uit de museumcollectie gebruiken voor commerciële doeleinden of  heeft u de afbeelding nodig voor een publicatie? Of wilt u een afbeelding gebruiken die - wegens copyright beperkingen - nog niet beschikbaar is voor downloaden op de website? Dan kunt u deze bestellen via het aanvraagformulier beeldmateriaal. Hieronder vindt u informatie over de voorwaarden en eventuele kosten.

Voorwaarden

- Het beeldmateriaal mag niet worden vermenigvuldigd of verspreid zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de Stichting Rijksmuseum Twenthe.

- Bij publicatie in een commerciële uitgave heeft Rijksmuseum Twenthe recht op een publicatievergoeding. Deze wordt op een eventueel te versturen factuur vermeld.

- Beeldmateriaal ten behoeve van de pers worden, tenzij anders vermeld, gratis verstrekt. In overige gevallen wordt een factuur meegezonden.

- Indien het auteursrecht niet bij Rijksmuseum Twenthe berust, dient de bruikleennemer, c.q. gebruiker van het beeldmateriaal aan de houder van het auteursrecht schriftelijk toestemming te vragen voor publicatie.

- In geval van publicatie ontvangt Rijksmuseum Twenthe een bewijsexemplaar, onder vermelding van het opdrachtnummer


Pers

Voor de pers gelden andere richtlijnen. Neem contact op met Karin Jongenelen (MarCom) via 053 435 86 75 of kjongenelen@rijksmuseumtwenthe.nl voor beeldmateriaal en vragen over gebruik van beeldmateriaal. 


Prijzen

Standaard tarief:

€ 35,00 per afbeelding + € 5,00 administratiekosten (Nederland)

€ 40,00 per afbeelding + € 7,50 administratiekosten (buitenland)


Commercieel tarief:

Vanaf € 80,00 (afhankelijk van oplage, wijze van gebruik en afmetingen van het product)


Persdoeleinden:

Gratis