Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Museumcafé

Het café van RMT.

Het Museumcafé is gesitueerd in de aanbouw van architect Ben van Berkel uit 1994-1996 en is vernieuwd in 2012. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op het terras onder de bomen in de aangrenzende binnentuin. Het café is toegankelijk zonder entreebewijs.


Reserveringen 

Voor reserveringen van groepen kunt u contact opnemen met het Museumcafé, via museumcafe@rijksmuseumtwenthe.nl.Combinatie met Rondleiding of andere arrangementen

Na afloop van een rondleiding of voordat uw rondleiding aanvangt bent u van harte welkom in het Museumcafé voor een koffie met iets lekker of een lunch. U kunt genieten van uitgebreid assortiment verse broodjes, soepen, taartjes, dranken en echte Italiaanse koffie.  Ook kunt u, na reservering minimaal 48 uur van te voren) gebruik maken van een van onze arrangementen zoals een high tea of het Van Heek luncharrangement. U kunt deze luncharrangement reserveren door contact op te nemen met Deborah via bovenstaande contactgegevens. 
Openingstijden

Het Museumcafé is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De kortste weg naar het Museumcafé is de route door de tuin. Neem hiervoor de tuiningang achter de entreebalie. 


Museumcafé voor lunch of tussendoor

U bent ook welkom om gebruik te maken van het Museumcafé zonder het museum en de tentoonstellingen te bezoeken. U hoeft hiervoor geen entreebewijs te kopen. Wilt u zo vriendelijk zijn om onze medewerkers bij de entreebalie op de hoogte te stellen van het feit dat u alleen het Museumcafé bezoekt?  Zij wijzen u de weg. 


Lezen en internet

Op de leestafel vindt u een ruim aanbod van actuele kunsttijdschriften. Er is openbaar draadloos internet beschikbaar in het Museumcafé.  Ook vindt u een ruime selectie boeken uit ons museumwinkelassortiment ter inzage in het Museumcafé. Wilt u een boek kopen? U kunt uw boek afrekenen in de Museumwinkel bij de entreebalie.