Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Weekend van de Verbeelding 24/25 januari

The Overkill Festival, twee nieuwe tentoonstellingen en een salonprogramma met lezingen en interactieve installaties: zaterdag 24 en zondag 25 januari vindt het Weekend van de Verbeelding plaats in RMT. 30 uur non-stop gamen, socializen, ontdekken en ervaren in de bijzondere omgeving van het museum. 

The Overkill Festival

30 uur non-stop gamen, socializen, ontdekken en ervaren in de bijzondere omgeving van het museum: de vierde editie van The Overkill Festival wordt gehouden in Rijksmuseum Twenthe tijdens het Weekend van de Verbeelding! Het evenement brengt videogames, films, muziek, kunst, technologie, wetenschap en bezoekers samen. Dit is de eerste keer in het 85-jarig bestaan van het museum dat het museum 30 uur non-stop geopend is voor het publiek. Bekijk hier het volledige programma van het festival van de verbeelding en The Overkill Festival. 


The Overkill Headquarter

Het kloppend hart van het festival is het Los Hoes, dat tijdens dertig uur ruimte biedt aan projectorgames, retro games classics, modern game consoles en The Overkill Bar. Bovendien is deze ruimte omgetoverd in een professionele LAN area voor het spelen van online games. Het los hoes wordt vanaf zaterdag 24 januari 11.00 uur in gebruik genomen en sluit pas dertig uur later zijn deuren.  


Weekend van de Verbeelding

The Overkill Festival is onderdeel van Het Weekend van de Verbeelding en wordt georganiseerd i.s.m. Rijksmuseum Twenthe, Twente Biënnale en de Academie van de Verbeelding. Tijdens het Weekend van de Verbeelding wordt de tentoonstelling Sublime Landscapes in Gaming geopend. Deze tentoonstelling laat zien hoe het sublieme landschap opnieuw opduikt in computerspellen. Daarnaast opent de tentoonstelling Metamorfosen, een tentoonstelling over gedaanteverandering, ongrijpbaarheid en identiteit met kunst van o.a. Iris van Herpen, Bart Hess en Jan Fabre. 


Salonprogramma

Zondag 25 januari worden er, naast de activiteiten van The Overkill Festival, door RMT een aantal activiteiten georganiseerd rondom het thema metamorfose en landschappen, n.a.v. de twee nieuwe tentoonstellingen. Bekijk hier het programma activiteiten voor kinderen en volwassenen.  


Bekijk de website van The Overkill Festival voor de laatste informatie over het programma: www.theoverkill.nl. 


Programma

Bekijk hier de PDF met de hoogtepunten van het programma van het weekend. 


Toegang en Prijzen

Entreetarieven Weekend van de verbeelding

Internetverkoop via www.theoverkill.nl

€ 10,- per persoon

Kassa museum

€ 14,- per persoon, museumkaart € 5,-

GRATIS VOOR STUDENTEN SAXION, ArtEZ Enschede, UNIVERSITEIT TWENTE & VRIENDEN VAN RMT