Restauratie Ontbijtje van Hulsdonck - laatste dag (5)

Ingeborg Smit

Zoals Edwina Brinckmann-Rouffaer in haar laatste blog al aangaf, heb ik op 'Het Ontbijtje' de slotvernislaag aangebracht. De vernis zorgt ervoor dat de verflaag weer een egale zijdeglans heeft en dat de kleuren weer verzadigd zijn.

Het resultaat van de behandeling is een veel helderder voorstelling maar vooral is de dieptewerking weer hersteld. Door de oude, mat geworden vernislaag leek de voorsteliing erg plat en  twee-dimensionaal. De illusie van de derde dimensie, diepte, is weer terug. De behandeling is nu klaar. Het schilderij is nu weer ingelijst en in het tentoonstelling 'Paden naar het Paradijs' teruggehangen.

Deze restauratie is mogelijk gemaakt door de financiele bijdrage van een anonieme donateur.

Het schilderij na de restauratie:

Het schilderij voor de restauratie:

Het schilderij weer terug in zaal 9: