Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Adres en Route

U kunt het museum zowel met de auto als met het openbaar vervoer eenvoudig bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid en het museum bevindt zich op slechts 13 minuten loopafstand van het centraal station.  Direct naast het museum op de Blijdensteinlaan zijn twee invalidenparkeerplaatsen.  Adres

Lasondersingel 129-131,  7514 BP Enschede

T 053 2012000

info@rijksmuseumtwenthe.nl


Route

Met het openbaar vervoer: 13 minuten lopen vanaf NS-station Enschede. Bekijk hier de looproute op google maps. Volg de route via het Wilminktheater en de Blijdensteinlaan!


Met de auto

Vanaf de A35 afslag 26 Enschede West. Vervolgens de borden 'Enschede West', 'Centrum' en ‘Parkeren musea Roombeek’ volgen en ga linksaf bij de 3e stoplichten op de T-kruising. Volg de borden Ring en sla linksaf de spoortunnel onderdoor. Volg nu de Ring verder tot aan het museum of, om te parkeren, sla linksaf bij de borden ‘Parkeren musea Roombeek’. Vanuit overige richtingen 'Centrum' en 'Parkeren musea Roombeek’ volgen. Voor het museum zijn twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. Bekijk hier de route vanaf de A35 op google maps. Alternatief via de Ai en de N737. Bij deze route vindt u de parkeergarage De Brouwerij als u links de weg neemt net voor de blauw-witte stadshaard, het gratis parkeerterrein linksaf bij de stoplichten net na de Stadshaard.


Parkeren

U kunt gratis parkeren op de centrale parkeerplaats in Roombeek, aan de Roomweg, ter hoogte van De Museumfabriek rechts. Dit parkeerterrein bereikt u als u de borden ‘Parkeren musea Roombeek'  volgt. In Roombeek is er ook een parkeergarage: De Brouwerij, eerste twee uur gratis parkeren. Vanaf het parkeerterrein en de garage is het 5/7 minuten lopen naar het museum. Let op: aan beide zijden van de Lasondersingel en binnen de singel geldt een parkeertarief (ook op koopzondagen).


Toegankelijkheid

Het museum is toegankelijk voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. De lift bevindt zich links van de trappen. Er is een beperkt aantal rolstoelen in het museum beschikbaar. Rolstoelen kunnen niet gereserveerd worden. Voor mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mag één begeleider gratis mee.


Kinderwagens en rugdragers

Kinderwagens mogen het museum in, rugdragers dienen in bewaring te worden gegeven bij de garderobe.