Rijksmuseum Twenthe

Adres en Route

U kunt het museum zowel met de auto als met het openbaar vervoer eenvoudig bereiken. Er is voldoende parkeergelegenheid in Roombeek en het museum bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand van het centraal station.   

Adres

Lasondersingel 129-131,  

7514 BP Enschede

T 053 2012000

info@rijksmuseumtwenthe.nl


Route

Met het openbaar vervoer: 10 minuten lopen vanaf NS-station Enschede. Bekijk hier de looproute op google maps


Met de auto

Vanaf de A35 afslag 26 Enschede West. Vervolgens de borden 'Enschede West', 'Centrum' en ‘Parkeren musea Roombeek’ volgen en ga linksaf bij de 3e stoplichten op de T-kruising. Volg de borden Ring en sla linksaf de spoortunnel onderdoor. Volg nu de Ring verder tot aan het museum of sla linksaf bij de borden ‘Parkeren musea Roombeek’. Vanuit overige richtingen 'Centrum' en 'Parkeren musea Roombeek’ volgen.


Parkeren

Er zijn gratis parkeermogelijkheden in de nabijheid van het museum: aan de achterzijde van het gebouw ter hoogte van de Vluchtestraat en aan de Blijdensteinlaan aan de zijkant van het museum. U kunt ook gratis parkeren op de parkeerplaats in Roombeek, aan de Roomweg, ter hoogte van museum TwentseWelle. Dit parkeerterrein bereikt u als u de borden ‘Parkeren musea Roombeek'  volgt. Vanaf het parkeerterrein is het 5 minuten lopen naar het museum. Let op: aan beide zijden van de Lasondersingel en binnen de singel geldt een parkeertarief (ook op koopzondagen, in principe eerste en laatste zondag van de maand).


Toegankelijkheid

Het museum is toegankelijk voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. Er is een beperkt aantal rolstoelen in het museum beschikbaar. Rolstoelen kunnen niet gereserveerd worden. Voor mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mag één begeleider gratis mee.


Kinderwagens en rugdragers

Kinderwagens mogen het museum in, rugdragers dienen in bewaring te worden gegeven bij de garderobe.