Rijksmuseum Twenthe

Audiotour of Rondleiding

Iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de kunstwerken kan in Rijksmuseum Twenthe gebruikmaken van onze gratis audiotour of een gratis instaprondleiding volgen. Komt u met een groep? Boek dan vooraf een van onze rondleidingen.


Podcatcher audiotour

De audiotour is te beluisteren via de Podcatcher, een handzaam apparaat dat alleen maar hoeft te worden gericht op de activeerpunten naast de kunstwerken. Zo kiest u zelf over welke objecten u meer wilt horen. De Podcatcher is gratis verkrijgbaar bij de entreebalie.Instaprondleiding "Paula Modersohn-Becker" (gratis en individueel)

Elke woensdag, vanaf 11 april, start er om 14.00 uur een gratis instaprondleiding  door de tentoonstelling Paula Modersohn-Becker - tussen Worpswede en Parijs. Elke zaterdag en zondag  is er een rondleiding om 13.00 en 15.00 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de balie op de dag van bezoek. Per rondleiding is er een maximum van 20 deelnemers. Vooraf reserveren is voor de instaprondleidingen niet mogelijk.  


Instaprondleiding "De Gouden Eeuw van Twente" (gratis en individueel)

Elke vrijdag start om 14.00 uur en elke zondag start om 14.15 uur de gratis instaprondleiding door de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente.  De hoogtepunten uit de rijke museumcollectie worden getoond aan de hand van de schenkers die hun verzamelingen schonken aan het museum. De rondleiding begint bij de familie Van Heek, grondleggers van het museum en de eerste schenkers, en eindigt met de meest recente schenkingen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de balie op de dag van bezoek. Per rondleiding is er een maximum van 20 deelnemers. Vooraf reserveren is voor de instaprondleidingen niet mogelijk.Groepsrondleiding (€80)


Rondleiding De Gouden Eeuw van Twente

In de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente worden de hoogtepunten uit de rijke museumcollectie getoond aan de hand van de schenkers die hun verzamelingen schonken aan het museum. De rondleiding begint bij de familie Van Heek, grondleggers van het museum en de eerste schenkers, en eindigt met de meest recente schenkingen, veelal op het gebied van de moderne kunst. 


Een groepsrondleiding boeken

U kunt een groepsrondleiding boeken en uw wensen doorgeven via ons servicecentrum, info@rijksmuseumtwenthe.nl. Wilt u zo vriendelijk zijn om minimaal twee weken van te voren uw wensen aan ons door te geven in verband met het inplannen van onze rondleiders?

- De rondleidingen duren 60 minuten.

- Maximaal aantal deelnemers per groep: 20.

- Prijs per groep: €80