Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Audiotour of Rondleiding

Iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de kunstwerken kan in Rijksmuseum Twenthe gebruikmaken van onze gratis audiotour of een gratis instaprondleiding volgen. Komt u met een groep? Boek dan vooraf een van onze rondleidingen.


Podcatcher audiotour (gratis)

De audiotour door de tentoonstellingen in het museum is te beluisteren via de Podcatcher, een handzaam apparaat dat alleen maar hoeft te worden gericht op de activeerpunten naast de kunstwerken. Zo kiest u zelf over welke objecten u meer wilt horen. De Podcatcher is gratis verkrijgbaar bij de entreebalie.


Instaprondleiding J.F.A. Tischbein (gratis en individueel) 

vanaf  zondag 8 september 

Elke zaterdag en zondag om 13.00 en 15.00 uur start er een gratis instaprondleiding door de tentoonstelling Johann Friedrich August Tischbein en de ontdekking van het gevoel.  

Elke woensdag is er ook een gratis instaprondleiding om 14.00 uur (vanaf 18 september). 


U kunt zich hiervoor aanmelden bij de balie op de dag van uw bezoek. Per rondleiding is er een maximum van 20 deelnemers. Vooraf reserveren is voor instaprondleidingen niet mogelijk. 


Instaprondleiding "De Schatkamers" (gratis en individueel)

Elke zondag start er om 14.15 uur een gratis instaprondleiding  door De Schatkamers.  U kunt zich hiervoor aanmelden bij de balie op de dag van bezoek. Per rondleiding is er een maximum van 20 deelnemers. Vooraf reserveren is voor de instaprondleidingen niet mogelijk.  Groepsrondleiding (€80)


Een groepsrondleiding boeken

U kunt een groepsrondleiding boeken en uw wensen doorgeven via ons servicecentrum, info@rijksmuseumtwenthe.nl. Wilt u zo vriendelijk zijn om minimaal twee weken van te voren uw wensen aan ons door te geven in verband met het inplannen van onze rondleiders?

- De rondleidingen duren 60 minuten.

- Maximaal aantal deelnemers per groep: 20.

- Prijs per groep: €80