Rijksmuseum Twenthe

Audiotour of Rondleiding

Iedereen die nieuwsgierig is naar de verhalen achter de kunstwerken kan in Rijksmuseum Twenthe gebruikmaken van onze gratis audiotour. Komt u met een groep? Boek dan een van onze rondleidingen!


Podcatcher audiotour

De audiotour is te beluisteren via de Podcatcher, een handzaam apparaat dat alleen maar hoeft te worden gericht op de activeerpunten naast de kunstwerken. Zo kiest u zelf over welke objecten u meer wilt horen. De Podcatcher is gratis verkrijgbaar bij de entreebalie.


Instaprondleidingen (gratis en individueel)

Elke zondag en dinsdag  biedt RMT u gratis instaprondleidingen.

Op beide dagen is er een rondleiding om 13.00 door de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twenthe en om 15.00 uur door de tentoonstelling Wolvecamp & De Weerd-Geestdrift voor de schilderkunst.

U kunt zich hiervoor melden bij de balie op de dag van bezoek. Per rondleiding is er een maximum van 20 deelnemers. Vooraf reserveren is voor de instaprondleidingen niet mogelijk. 
Groepsrondleiding (€80)


Rondleiding De Gouden Eeuw van Twente

In de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente worden de hoogtepunten uit de rijke museumcollectie getoond aan de hand van de schenkers die hun verzamelingen schonken aan het museum. De rondleiding begint bij de familie Van Heek, grondleggers van het museum en de eerste schenkers, en eindigt met de meest recente schenkingen, veelal op het gebied van de moderne kunst. 


Een groepsrondleiding boeken

U kunt een groepsrondleiding boeken en uw wensen doorgeven via Elisabeth ter Brugge, eterbrugge@rijksmuseumtwenthe.nl. Wilt u zo vriendelijk zijn om minimaal twee weken van te voren uw wensen aan ons door te geven in verband met het inplannen van onze rondleiders?

- De rondleidingen duren 60 minuten.

- Maximaal aantal deelnemers per groep: 20.

- Prijs per groep: €80