Rijksmuseum Twenthe

Kinderactiviteiten in het museum

Museumbezoek met kinderen, dat wordt nog leuker dankzij de Verzamelkoffer en de Kinder-doe-galerij. Voor kinderen van alle leeftijden biedt het museum elke dag activiteiten en tools om het bezoek onvergetelijk te maken. 

Met de verzamelkoffer door de geschiedenis van RMT

De Verzamelkoffer is speciaal gemaakt voor de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente. De koffer zit bomvol met puzzels, leuke vragen, creatieve doe-opdrachten, spelletjes en nog veel meer dingen. Het bijzondere van de koffer is dat kinderen met hun ouders/verzorgers samen het museum verkennen. Het is een gedeelde, onvergetelijke ervaring waarbij ook de volwassenen kunst en het museum met nieuwe ogen zullen bekijken. 


Gebruik de verzamelkoffer gratis!

De koffer staat klaar in de entreehal van het museum. Het gebruik van de koffer is gratis. Eén verzamelkoffer kan door meerdere kinderen samen worden gebruikt, onder begeleiding van minimaal 1 volwassene.Kinder-doe-galerij

Kinderen van alle leeftijden kunnen spelen in de Kinder-doe-galerij: een speciale speelplek uitgerust met knutselspullen en doe-het-zelf lol. Ontdek wat jij kunt maken met alle spullen in de doe-galerij.


Maak je eigen verzameling!

Tijdens de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente kunnen kinderen in het Kinder-doe-paradijs hun eigen verzameling maken. In het enorm grote wandrek kunnen ze hun zelf bedachte en gemaakte figuren van klei neer zetten.


Familie-audiotour 'In het hart van de renaissance'

Ga mee op reis door de tentoonstelling ‘In het hart van de renaissance’ met Seppe Sottovoce, een Italiaanse fluitspeler uit Brescia. Hij vertelt je over zijn leven in de zestiende eeuw aan de hand van twaalf schilderijen uit de tentoonstelling. Geschikt voor kinderen van 8-88 en gratis.  Lees hier meer.