Rijksmuseum Twenthe

Kinderactiviteiten in het museum

Museumbezoek met kinderen, dat wordt nog leuker dankzij de Verzamelkoffer en het atelier van Eibert Draisma. Voor kinderen van alle leeftijden biedt het museum elke dag activiteiten en tools om het bezoek onvergetelijk te maken. 

Met de verzamelkoffer door de geschiedenis van RMT

De Verzamelkoffer is speciaal gemaakt voor de tentoonstelling De Gouden Eeuw van Twente. De koffer zit bomvol met puzzels, leuke vragen, creatieve doe-opdrachten, spelletjes en nog veel meer dingen. Het bijzondere van de koffer is dat kinderen met hun ouders/verzorgers samen het museum verkennen. Het is een gedeelde, onvergetelijke ervaring waarbij ook de volwassenen kunst en het museum met nieuwe ogen zullen bekijken. 


Gebruik de verzamelkoffer gratis!

De koffer staat klaar in de entreehal van het museum. Het gebruik van de koffer is gratis. Eén verzamelkoffer kan door meerdere kinderen samen worden gebruikt, onder begeleiding van minimaal 1 volwassene.

Maak je eigen 'Wobbler'

In het atelier van Eibert Draisma kan je zelf aan de slag als een echte uitvinder/kunstenaar. Je kan er jouw eigen 'Wobbler' maken op zonne-energie. Voor €2,00 koop je een zakje met materialen in het café en je gaat naar huis met je eigen bewegende monster, bloem of.... Op de donderdagen en zondagen (met uitzondering van 1 t/m 17 augustus) is de kunstenaar zelf in zijn atelier aanwezig. Als Eibert Draisma er zelf is kan je ook een 'Poppop-bootje' maken. Ook hiervoor koop je de materialen in het café voor € 2,00.