Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Kinderactiviteiten in het museum

Museumbezoek met kinderen, dat wordt nog leuker dankzij het Speur- & Doeboek. Voor kinderen van alle leeftijden biedt het museum  tools om het bezoek onvergetelijk te maken. 

Met het Speur- & Doeboek door Ars longa, vita brevis

Het Speur- & Doeboek is speciaal gemaakt voor de tentoonstelling Ars longa, vita brevis . Het zit bomvol met puzzels, leuke vragen, creatieve doe-opdrachten, spelletjes en nog veel meer dingen. Het bijzondere van het boekje is dat kinderen met hun ouders/verzorgers samen het museum verkennen. Het is een gedeelde, onvergetelijke ervaring waarbij ook de volwassenen kunst en het museum met nieuwe ogen zullen bekijken. 


Het Speur- & Doeboek is gratis!

Vraag ernaar bij de kassa. Geschikt voor het hele gezin met kinderen vanaf 4 jaar.
Familiedagen elke eerste zondag v.d. maand tijdens Lief & Leed

Op zondag 7 oktober, 4 november, 2 december en 6 januari is het familiedag in het museum. Er is een speciale familierondleiding door Lief & Leed, een familiefotograaf en een leuke speurtocht langs de familieportretten. Kinderen kunnen in het café hun eigen lief & Leed cake versieren.  

De familierondleiding begint om 13.30 uur, bij voldoende animo is er ook een rondleiding om 14.30 uur.  De fotograaf is aanwezig tussen 13.00 en 16.00 uur.