Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Mr. Turner in Concordia

Timothy Spall schittert als de beroemde Britse schilder William Turner in de succesfilm van Mike Leigh (Secrets and lies, Another year).  In november en december vertoont Concordia elke veertien dagen op zondagmiddag de film Mr. Turner, in het kader van de tentoonstelling Gevaar & Schoonheid, die dan te zien is in Rijksmuseum Twenthe.  

Over de film

In Mr. Turner schittert Timothy Spall als William Turner, de beroemde Britse kunstschilder uit de achttiende eeuw. We volgen het leven van de kunstenaar vanaf zijn beginnende succes tot zijn tragische dood in 1851. Joseph Mallord William Turner (1775-1851) stond bekend om zijn landschappen en zeegezichten. De regie van Mr. Turner is in handen van Mike Leigh, die eerder succes had met Another year en Happy-go-lucky. Timothy Spall won met zijn vertolking van William Turner de prijs voor Beste acteur op het Filmfestival in Cannes.

UK, 2014, 149 min.


De film wordt vertoond op dinsdag 3, 10, 17 en 24 november om 14.00 uur en zondag 8, 14, 29 november om 13.00 uur. Voor meer informatie en tickets, zie www.concordia.nl. 


De pers over Mr. Turner:

★★★★1/2 NU.nl: "Timothy Spall is subliem als de beroemde Britse landschapsschilder William Turner."

★★★★ Volkskrant: "Veelzijdig portret (..) schitterend (..) op alle fronten geslaagd."

★★★★ NRC: "Prachtige hoofdrol voor Timothy Spall."

★★★★ VPRO Gids: "Aangrijpende biopic (..) Timothy Spall speelt de rol van zijn leven."

★★★★ Algemeen Dagblad: "Timothy Spall is de perfecte vertolker (..) intrigerend."

★★★★ Telegraaf: "Timothy Spall schittert’ (..) oogstrelend."