Rijksmuseum Twenthe
RMT Upcoming events

Kinderspeurtocht: snuffelen bij Otto Marseus van Schrieck

Bij de tentoonstelling Otto Marseus van Schrieck en de ontdekking van de 'Bybel der Natuure' is een speurtocht gemaakt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Speur mee met Otto Marseus van S ...

RMT Upcoming events

Instaprondleiding "De Gouden Eeuw van Twente"

Ook zo benieuwd naar de rijke historie van Twente? Of wilt u meer weten over de grondleggers van dit museum? Doe dan mee aan de instaprondleiding "De Gouden Eeuw van Twente". 

RMT Upcoming events

Instaprondleidingen  "Otto Marseus van Schrieck"

Elke dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag wordt er een gratis instaprondleiding aangeboden door de tentoonstelling "Otto Marseus van Schrieck en de ontdekking van de Bybel der Natuure".

RMT RMT News

Het Geheim van de Meester college

In 2016 maakte Nederland kennis met het AVROTROS-programma 'Het geheim van de meester', waarin de roemrijke geschiedenis van de Nederlandse schilderkunst aan bod kwam.

RMT RMT News

Drienerwoldelezing.

De Stichting Literaire Manifestaties Enschede organiseert op zondag 19 november haar 26ste Drienerwoldelezing. De lezing wordt verzorgd door Nelleke Noordervliet onder de titel De Roman als Phoenix.

RMT Upcoming events

Feestelijke Herfstsalon 5 november 2017

Rondom de opening van de tentoonstellingen, Otto Marseus van Schrieck en de ontdekking van de ‘Bybel der natuure’ & De Aard der Dingen. Negen hedendaagse tekenaars, biedt RM ...

Lees meer
RMT Upcoming events

Tekenatelier
De Aard der Dingen 

In de tentoonstelling De Aard der Dingen is een zaal ingericht als tekenatelier met allerlei voorbeelden van planten en dieren. Bestudeer ze en ga zelf aan de slag. 

Lees meer