Rijksmuseum Twenthe - Het kunstmuseum van Enschede

Er is een nieuw museum in Enschede!

Een museum van natuur en techniek, van kunst en wetenschap, van vogels, van bloemen, fossielen, machines en van oude en nieuwe dingen. Voor mensen die zich verwonderen, over sterren, planeten, over de blauwe lucht en de wolken daarin. Voor mensen die willen weten waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Voor mensen die snappen dat dat te hoog is gegrepen maar die toch blijven zoeken.


Een museum waar het dwarrelende neusje van de esdoorn ze doet denken aan de propellers van een drone. Waar een luipaard in volle vaart door een robot wordt opgejaagd. 


Waar het fijnste kantwerk grover is dan dat de glasspons weeft uit de kiezel van de zeebodem. Een nieuw museum waar je door een microscoop of telescoop tuurt.


Waar je je verbaast, leert, creëert, zaagt, tekent, drukt, soldeert, monteert en codeert. Een museum waar natuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap één geheel vormen.


Een wonderkamer! Een nieuw museum in Enschede.


Waar we de tijd trotseren - maar waar die nooit stil staat. Een museum waar de toekomst wordt gemaakt.


Een museum als een fabriek. Dé fabriek - De Museumfabriek


MF Over het museum

Nieuws & Blogs

Hier kun je het laatste nieuws over het museum, de collectie en de activiteiten lezen. 

MF Over het museum

Tentoonstellingen

Op dit moment zijn de volgende tentoonstellingen te zien in het museum. Onder 'Voorbij'' vind je de tentoonstellingen die in het museum te zien zijn geweest in het verleden. 

MF Organisatie & Vacatures

Word vrijwilliger

Word vrijwilliger in De Museumfabriek

MF Over het museum

Collecties

Het museum beheert rijke collecties met natuurlijke historie, textielindustrie en oudheidkunde. 

MF Over het museum

Organisatie & Vacatures

Hier vind je informatie over de organisatie en de medewekers. Ook worden hier vacatures voor nieuwe medewerkers en/of vrijwilligers vermeld. 

MF Over het museum

Privacyverklaring

Uw privacy is voor Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek van groot belang. Dit betekent dat uw gegevens bij ons veilig zijn en dat wij ze zorgvuldig gebruiken. De Algemene verordening gegevensbesche ...

Lezing Sterrenwacht: Aardscheerders...?

Op dinsdag 30 oktober houdt Frits Assink een lezing over Aardscheerders. Aardscheerders zijn rotsblokken die op kleine afstand de aarde passeren.

MF Over het museum

Vrienden 

Vrienden van TwentseWelle

MF Over het museum

Steun het museum

Je kunt het museum op allerlei manieren ondersteunen. Als Vriend, Bijzondere Vriend, Weldoener of door mee te spelen voor het museum met de BankGiro Loterij.